Kategoria: Komunikaty Biura Prezydenta
Tarciuchy ziemniaczane w kapuście przygotowane przez pub „Laguna” z Gorlic zwyciężyły w półfinale Małopolskiego Festiwalu Smaku. Ta firma będzie reprezentować nasz region podczas Finału 8. edycji Małopolskiego Festiwalu Smaku. W niedzielę na sądeckim Rynku swoje wyroby prezentowało 26. wystawców. Sądecki półfinał otwierali w imieniu marszałka Marta Mordarska radna wojewódzka i wiceprezydent Bożena Jawor. Marta Mordarska życzyła wystawcom wielu wspaniałych pomysłów kulinarnych i niepowtarzalnego smaku przygotowywanych potraw. Gratulowała wszystkim, którzy po raz kolejny zdecydowali się stanąć do konkursu i zachęcała inne przedsiębiorstwa, firmy do udziału w tej wspaniałej imprezie. Przybyli na sądecki Rynek mieszkańcy i turyści zachwycali się przygotowanymi smakołykami. Degustowali i kupowali produkty. Mogli również posłuchać dobrej muzyki i pięknych piosenek w wykonaniu artystów i zespołów z MOK. Wystąpiły m.in. zespoły: „Sądeczoki”, „ Lachy”, „Piecuchy”, „Tęcza”, „Mała Helenka”, „Sądeczanie”.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
Jury w składzie Zbigniew Kurleto, Jacek Szklarek, Sebastian Wątroba, Grzegorz Komendarek i Henryk Najduch wybrali produkty, które zwyciężyły w konkursie „Małopolski Smak”.
Kategoria: EKOLOGICZNE PRZYSMAKI
Gospodarstwo ekologiczne Jadwiga Krok z Białej Niżnej - produkt: pieczony ekologiczny kurczak sądecki
Kategoria: TRADYCYJNE SPECJAŁY
Gospodarstwo Pasieczne „Kószka” Piotr Kołacz z Gródka nad Dunajcem - produkt: miód spadziowy
Kategoria: SMAKOŁYKI Z LEGENDĄ
Przetwórnia Owoców i Warzyw PROSPONA z Nowego Sącza - produkt: powidło śliwkowe
Kategoria: JAK U MAMY
LGD „Przyjazna Ziemia Limanowska” z Limanowej - produkt: bigos na owocach
Konkurs „Małopolski Smak”
III miejsce
Gospodarstwo Agroturystyczne Magdalena Zygmunt z Juraszowej - produkt: kozina z sosem miętowym
II miejsce
Przetwórnia Owoców i Warzyw PROSPONA z Nowego Sącza - produkt: powidło śliwkowe
Grand Prix
Pub „Laguna” Izabela Grądalska z Gorlic - produkt: tarciuchy ziemniaczane w kapuście
Pokaz gotowania na żywo
I miejsce
Restauracja „Bohema” z Nowego Sącza – produkt: placuszki pasterskie zapiekane w sosie kurkowym
Autor: -
Dodano: 2012-07-02 13:28:37