Kategoria: Komunikaty Biura Prezydenta
Prezydent Ryszard Nowak oraz wicewojewoda Andrzej Harężlak, wicemarszałek Wojciech Kozak, starosta nowosądecki Jan Golonka, złożyli gratulacje szefom i pracownikom sądeckiej Firmy "Huzar", która świętowała 15-lecie działalności. Uroczystość odbyła się w piątek w domu przyjęć Stanisława Pasonia w Moszczenicy Niżnej. Prezydent Ryszard Nowak życzył prezesom - Stanisławowi Florczykowi oraz Adamowi Maciuszkowi - dalszych sukcesów, nowych pomysłów w wykorzystaniu produktów pszczelich i wielu klientów na rynkach polskich oraz zagranicznych.
Gratulacje przekazali również przedstawiciele Polskiego Związku Pszczelarskiego na czele z prezydentem Zarządu Polskiego Związku Pszczelarskiego Tadeuszem Sabatem oraz samorządowcy: Jan Golonka, starosta nowosądecki wręczył prezesom Złote Jabłka, a wójtowie: Małgorzata Gromala i Bernard Stawiarski przekazali gratulacje i pamiątkową statuetkę.
Podczas uroczystości wyróżniono najlepszych pracowników. Obecnie w Firmie "Huzar" pracują 64 osoby. Firma produkuje miody oraz miody pitne. Roczny przerób to 5 tysięcy ton miodu.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
***
Przedsiębiorstwo Huzar powstało w 1997. Od początku swej działalności spółka Huzar zajmowała się konfekcjonowaniem produktów pszczelich wysokiej jakości. W miarę zdobywania nowych rynków zbytu następowała rozbudowa bazy produkcyjnej – Huzar systematycznie inwestował w nowe technologie zapewniające niezmiennie wysoką jakość miodów opuszczających Zakład. Profesjonalnie wyposażone laboratorium oraz wykwalifikowana kadrą technologów są gwarantami bezpieczeństwa każdej partii produktu. Bliska współpraca z renomowanym Oddziałem Pszczelnictwa Instytutu Sadownictwa i Kwiaciarstwa im. Szczepana Pieniążka w Puławach oraz największymi światowymi laboratoriami (Intertek, QSI, Eurofins) zapewnia firmie niezbędną wiedzę w zakresie badań i monitorowania zagrożeń dotyczących jakości produktów pszczelich. W roku 2001 wdrożono System Zarządzania, Jakością wg normy ISO 9001: 2000, a dwa lata później wprowadzono System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli - HACCP. W 2011 roku Huzar wdrożył standard IFS (International Food Standard) i BRC (British Retail Consorcium). Wszystkie standardy zapewnienia jakość są systematycznie audytowane oraz walidowane przez zewnętrznych audytorów. W przeciągu kilkunastu lat działalności marka Huzar jak i Spółka Huzar zostały nagrodzone licznymi nagrodami i wyróżnieniami.
Autor: -
Dodano: 2014-02-03 11:23:02